Matuško

upoznajte vina matuško

Vrhunska autohtona vina pelješkog kraja

vina matuško

Trajni doživljaj

Spoj vina i turizma u Hrvatskoj i van granica lijepe naše nude mnoge konobe i vinski podrumi.
Ipak, jedan od njih izdvaja se svojom kvalitetom, znanjem i upornošću. Od malog podruma za vinokušnju koji su posjećivali malobrojni turisti, «PODRUM MATUŠKO» u Potomju prerasta u jedan od najvećih i najpoznatijih odredišta vinoljubaca iz cijelog svijeta u kojem vinski stručnjak ing. Mato Violić Matuško prezentira i nudi vrhunska autohtona vina pelješkog kraja i Dubrovačko neretvanske županije. Posjet toj vinariji ostaje trajni doživljaj koji se kasnije sa svakom čašom Matuškovih vina ponovo i ugodno vraća.

Poluotok Pelješac

Oaza crnih vina​

Poluotok Pelješac, oazu crnih vina, posljednjih godina sve više posjećuje veliki broj turista i ljubitelja dobre kapljice. Šetajući pelješkim krajolicima nezaobilazna odredišta su vinogradi konobe, i vinarije do kojih ih put nanese slučajno ili namjerno. U svom proputovanju kroz Dubrovačko neretvansku županiju zaustavljaju se radi kušnje i degustacije čuvenih peljeških vina.

Naše vinograde, kao i vinariju, moguće je pronaći tamo gdje nam je i srce. Na suncem okupanim padinama Pelješca, točnije u Potomju. Malo mjesto velike vinogradarske i vinarske kulture i tradicije naš je dom, ali i dom našeg Plavca. Izuzetno smo sretni i zahvalni jer na svijetu ima zaista malo ovakvih mikrolokacija kao što je Dingač, a baš tu smo naš Plavac i mi našli sve što nam treba za sretan život.

sorte

Crna vina

sorte

Bijela vina

Podrumi Matuško

Podrum i uljara su otvoreni tokom cijele godine za degustacije i posjete

hrHR