Matuško

Kako smo počeli

Iako je vinogradarska tradicija u obitelji Matuško bogata, naši počeci su bili skromni. 1997. Godine prvi put smo se okušali u proizvodnji vina za tržište u našoj maloj vinariji u Potomju. To je zahtijevalo ozbiljan pristup proizvodnji grožđa i vina kako bismo udovoljili tradicionalnim vrijednostima i principima. Upravo zahvaljujući obiteljskoj tradiciji, ali i edukaciji gospodina Matuška to je predstavljalo početak vrtoglavog uspona vina Matuško. Spajajući obiteljsku kulturu sa svojom osobnošću, prvenstveno šarmom i razigranošću, dali smo osobni, jedinstveni pečat našim vinima što je kroz sve ove godine tržište nebrojeno puta prepoznalo, kako nagradama tako i turistima iz cijelog svijeta koji nas danas posjećuju.

Strast

Osim jedinstvenog karaktera našeg Plavca, ono što pruža prepoznatljivost našim vinima je upravo strast koju ulažemo u cjelokupni proces. Cijela naša obitelj već generacijama je posvećena grožđu i vinu. To je ono što najbolje poznajemo, ono što nam pruža slobodu i mir. Velika želja nam je bila predstaviti svijetu naš rad i našu posebnost što je zahtijevalo mnogo truda, vremena i žrtve. Ipak, na kraju dana, to je ono što nas kao obitelj usrećuje i povezuje, jednostavno ne možemo za sebe zamisliti drugačiji život.

Umijeće stvaranja

Naše vino, kao i svako drugo zahtijeva potpunu pažnju i predanost. Upravo zbog toga ništa se ne prepušta slučaju. Iako smo sam proces modernizirali, naš rad se temelji na bogatoj tradiciji i kulturi stvaranja kakvu su njegovali naši djedovi. Bitno nam je da naša vina pričaju priču o povijesti našeg zavičaja i pruže svoj osebujan karakter. Stoga pridajemo apsolutnu pažnju cjelokupnom procesu već od vinograda pa do same proizvodnje vina kako bismo zadržali autohtonost i jedinstvenost koju nam pelješka zemlja pruža.

vina matuško

"Dugogodišnje iskustvo i tradiciju uveli smo u novu eru vinarstva i vinogradarstva"

povijest

Iako je vinogradarska tradicija u obitelji Matuško bogata, naši počeci su bili skromni. 1997. godine prvi put smo se okušali u proizvodnji vina za tržište u našoj maloj vinariji u Potomju. To je zahtijevalo ozbiljan pristup proizvodnji grožđa i vina kako bismo udovoljili tradicionalnim vrijednostima i principima. Upravo zahvaljujući obiteljskoj tradiciji, ali i edukaciji gospodina Matuška to je predstavljalo početak vrtoglavog uspona vina Matuško.

rezultati

Godine predanog ulaganja, rada i truda, od skromnih početaka dovele su nas do toga da su Matuško vina prepoznata na svjetskoj „pozornici“ čemu svjedoče brojne internacionalne nagrade, ali i sam plasman naših vina koji seže sve do daleke nam Kine

vizija

Dugogodišnje iskustvo i tradiciju uveli smo u novu eru vinarstva i vinogradarstva. Hrvatska, a s njom i Pelješac, njeguju povijest i kulturu stvaranja već stoljećima, a tek relativno nedavno naša vina su počela dobivati svjetsku pažnju. Velika želja nam je svojim daljnim radom održati tu kulturu živom, pokazivati iznova našu neprikosnovenu kvalitetu na svjetskoj razini kako bismo približili našu tradiciju i ostavštinu ostatku svijeta u svijetlu kakvo naša vina zaslužuju.

hrHR